Inici > Informatius FeM Girona > Urbanisme tomba el projecte del macrocàmping de Garriguella perquè el veu “desproporcionat” i mal situat
Pla general de l'entorn del Mas Tòfol on està previst la construcció d'un nou càmping a Garriguella / Autor: Jordi Altesa (Arxiu ACN)

Urbanisme tomba el projecte del macrocàmping de Garriguella perquè el veu “desproporcionat” i mal situat

ACN

La comissió d’Urbanisme de Girona ha tombat el projecte del macrocàmping de Garriguella perquè el veu “desproporcionat” i mal situat. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, assegura que s’ha emès un informe “del tot desfavorable” perquè el projecte gairebé “suposava fer una nova ciutat”. De fet, el macrocàmping preveia tenir fins a uns 260 bungalous i mobile homes i més de 8.800 metres quadrats d’edificacions (entre recepció, restaurants, dutxes i altres serveis). Aprofitant que el projecte s’ha debatut a la comissió d’aquest maig, Serra també ha anunciat que la Generalitat vol impulsar un pla director d’abast català per regular els càmpings. “La legislació actual és molt genèrica i cal dur a terme una reflexió a fons”, ha subratllat el director general d’Urbanisme, afegint que s’està plantejant implantar una moratòria per a l’obertura de nous càmpings mentre es redacta el pla.

Per contra, la comissió d’Urbanisme ha donat llum verda al pla especial que permetrà a l’estudi olotí RCR crear un centre de recerca en arquitectura i paisatge a la Vall de Bianya. El centre se situarà a la finca La Vila i la voluntat dels seus artífexs és que la investigació que s’hi faci tingui una interacció contínua amb l’entorn. “Volem obrir les portes a un nou món de creativitat compartida que abraci diferents disciplines”, explica l’arquitecta d’RCR Carme Pigem. El pla especial que s’ha aprovat aquest dijous permet que l’estudi pugui tirar endavant les diferents peces del projecte. D’entrada, s’habilitarà un aparcament a la finca i se’n reconvertiran els antics magatzems en laboratoris d’arquitectura. Pigem subratlla que, de fet, l’estudi ja “dona per obert” el centre de recerca, perquè La Vila “ja transmet poder sentir el llegat i el potencial de la història i el paisatge”. El projecte inclou actuacions singulars, com ara estances temporals associades a l’aigua, l’aire i la terra o edificacions lleugeres vinculades amb l’entorn (com el pavelló de paper, que es farà amb fusta vinguda del Japó).

El director general d’Urbanisme, Agustí Serra; el director territorial del Departament de Territori, Pere Saló, i l’arquitecta d’RCR Carme Pigem mirant el projecte del nou centre de recerca / Autor: Xavier Pi (ACN)

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.