Inici > Informatius FeM Girona > Un investigador de l’ONG internacional Human Rights Watch visita Catalunya per fer un informe de les càrregues de l’1-O
Pla general de la trobada de l'investigador de Human Rights Watch amb víctimes de les càrregues al col·legi Verd de Girona / Fotografia cedida per l'Ajuntament de Girona

Un investigador de l’ONG internacional Human Rights Watch visita Catalunya per fer un informe de les càrregues de l’1-O

ACN

Un representant de l’ONG internacional Human Rights Watch està visitant aquests dies Catalunya per fer un informe sobre les càrregues policials de l’1-O. L’investigador de l’entitat Kartik Raj s’està desplaçant arreu del país per parlar amb víctimes i testimonis directes que van patir la repressió. S’entrevista amb ells i ho documenta tot. Després de passar per Barcelona, Tarragona i Lleida, aquest dijous s’ha reunit amb un grup de pares de l’Escola Verd de Girona. Admet que se sent sobrepassat per tot el que li arriba. “Estic sol i no ho puc investigar tot”, precisa. De la seva feina en sortirà un informe que es difondrà internacionalment. “Si hem de fer una denúncia col·lectiva, ho farem”, diu Raj. Human Rights Watch l’integren més de 400 persones arreu del món.

L’investigador de Human Rights Watch va arribar a Catalunya el mateix diumenge a la nit. I d’ençà d’aleshores, no ha parat. Ja ha passat per Barcelona, Tarragona i Lleida i aquest dijous és a Girona. Admet que es troba sobrepassat. “Estic sol i no ho puc investigar tot; tinc la sensació que allò que va passar diumenge va ser una cosa una mica rara”, explica.

L’objectiu de Raj és parlar de primera mà amb les víctimes i els testimonis de les càrregues policials. “Amb la gent afectada directament”, precisa. Per això, l’investigador de l’ONG s’entrevista amb aquells qui surten a fotografies i vídeos i escolta les seves experiències. També ho documenta tot (entre d’altres, s’apunta les seves dades, fa còpia dels testimonis audiovisuals i també fotografia els informes mèdics que li aporten).De tota la feina que està fent Kartik Raj en sortirà un informe. L’investigador de l’ONG explica que serà llarg i recollirà tots els casos que pugui, i que Human Rights Watch el difondrà internacionalment. Abans no s’emeti, però, es farà arribar al govern espanyol “perquè tingui dret de resposta”. Abans no marxi, Raj també té intenció de reunir-se amb el Govern de la Generalitat i amb la Moncloa.

D’altra banda, el grup d’advocats voluntaris pel dret a defensa ja ha començat a rebre denúncies dels gironins que van patir les càrregues policials durant l’1-O. Però volen recollir totes aquelles que puguin. Per això, entre dilluns vinent i dimecres a la tarda, els lletrats atendran i assessoraran les víctimes a la seu del Col·legi d’Advocats de Girona. “Preguem que es porti informe d’assistència mèdica i denúncia en cas d’haver-la posada”, diuen els advocats voluntaris a les xarxes socials. També demanen que tots aquells gironins que puguin aportin “documents gràfics que acreditin l’agressió concreta denunciada o que es pretengui denunciar”.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.