Inici > Informatius FeM Girona > Un estudi conclou que els hospitals de Girona tenen una puntuació “excel·lent” en el diagnòstic de l’Alzheimer
Uns metges analitzant un cervell humà / Fotografia cedida a l'ACN

Un estudi conclou que els hospitals de Girona tenen una puntuació “excel·lent” en el diagnòstic de l’Alzheimer

ACN

Un estudi del Registre de Demències de Girona (ReDeGi) ha analitzat el grau d’adherència de les recomanacions de les guies de pràctica clínica en el procés de diagnòstic d’Alzheimer i ha conclòs que els hospitals de la Regió Sanitària de Girona tenen una puntuació “excel·lent”. La investigació s’ha realitzat sobre una mostra aleatòria dels casos registrats entre el 2007 i el 2015 i diagnosticats en alguns dels set hospitals gironins (Blanes, Campdevànol, Figueres, Palamós, Olot, Santa Caterina de Salt i Josep Trueta de Girona). En total, s’ha analitzat 475 processos diagnòstics, dividits en dos períodes: 2007-2011 i 2012-2015. La puntuació mitjana ha estat de 8,2 punts sobre 9 en el global d’anys i de 7,9 i 8,5 en els dos períodes, respectivament.

Els autors de l’estudi atribueixen la millora entre els dos períodes a diversos factors. D’una banda, la necessitat de major concreció en persones amb símptomes incipients de la malaltia (el ReDeGi registra en un 60% casos en fase inicial o lleu de la malaltia) obliga a fer més proves i un estudi més ampli. Per l’altra, el fet que els diferents professionals dels hospitals públics col·laborin conjuntament amb el Registre de Demències promou que s’estandaritzin més els procediments a tots els centres.

El ReDeGi treballa, des de fa deu anys i amb més de 7.500 casos registrats, per aportar informació rellevant a l’estudi de la demència i l’Alzheimer que afavoreixi la presa de decisions i l’adequació dels limitats recursos per fer front a aquesta gran demanda. De total de casos registrats, l’Alzheimer és el subtipus de demència més freqüent (55,5%), seguit per la demència degenerativa amb component vascular (14,1%) i la demència vascular (6,4%). Els resultats obtinguts durant aquest temps indiquen que la incidència de l’Alzheimer en majors de 64 anys és de 520 casos per 100.000 persones l’any.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.