Inici > Informatius FeM Girona > Temporada Alta i el Teatre Lliure porten a escena la crisi de refugiats amb ‘El Metge de Lampedusa’
Xicu Masó protagonitza "El metge de Lampedusa" / Autor: Felipe Mena (Temporada Alta)

Temporada Alta i el Teatre Lliure porten a escena la crisi de refugiats amb ‘El Metge de Lampedusa’

ACN / FeM Girona

El festival Temporada Alta porta avui a escena la crisi de refugiats amb “El Metge de Lampedusa”. És una coproducció entre el festival, el Teatre Lliure i Punt produccions teatrals que protagonitza Xicu Masó i que busca implicar els espectadors.

“El metge de Lampedusa” està basat en la novel·la “Llàgrimes de sal”, de la periodista Lidia Titolla, que relata la vida del metge Pietro Bartolo. El muntatge narra com el protagonista i els habitants d’aquesta illa italiana es bolquen amb els refugiats i els acompanyen. El paper de Bartolo l’interpreta Xicu Masó, que va poder conèixer el metge italià. Masó ha dit que el muntatge té un propòsit molt clar, transmetre el missatge que Bartolo vol fer arribar al mon, les experiències que ha viscut en primera persona.

L’encarregat de dirigir el muntatge ha estat Miquel Gorriz. És la primera vegada que treballa amb no ficció, i ha confessat que li fa “respecte”. “La posada en escena intenta ser el més sincera possible. Utilitzem el menor artifici de la mecànica teatral perquè estem al servei del text i de l’actor”, ha explicat.

“El metge de Lampedusa” s’estrena avui al Teatre de Salt dins Temporada Alta i després es podrà veure al Teatre Lliure de Barcelona del 20 d’octubre al 12 de novembre.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.