Inici > Informatius FeM Girona > S’escull el jurat i comença el judici a l’acusat d’assassinar una dona a Girona, esquarterar-la i llançar el cos al bosc
L'acusat d'assassinar i esquarterar una dona a Girona durant l'inici del judici / Autor: Xavier Pi (ACN)

S’escull el jurat i comença el judici a l’acusat d’assassinar una dona a Girona, esquarterar-la i llançar el cos al bosc

ACN

Un tribunal popular format per cinc dones i quatre homes s’encarregarà de jutjar l’acusat d’estrangular i esquarterar una dona en un pis de Girona l’octubre del 2013. El processat, Dave Verbist, que ja ha confessat el crim, s’enfronta a una condemna de 17 anys i deu mesos de presó. Juntament amb ell, a la banqueta també s’hi asseu el seu company de pis, per haver-lo ajudat a repartir el cadàver en bosses d’escombraries i llançar-les a diferents zones boscoses dels voltants de la ciutat. Després de l’elecció del jurat, i durant el torn de paraula de les parts, tant el fiscal com l’acusació particular han subratllat “la brutalitat del crim” i “l’absoluta manca de respecte” que els dos processats van tenir cap a la víctima a l’hora de desfer-se del cadàver. La defensa de Verbist, que qualifica els fets d’homicidi, assegura que l’home va cometre el crim “de manera involuntària”.

Segons l’acusació pública, el crim es va cometre la matinada del 24 d’octubre del 2013 quan els dos acusats, Dave Verbist i Doramas Sànchez, van anar amb la víctima, Montse Méndez, al pis que tenien llogat al carrer Pare Coll de Girona. Durant la nit Sánchez se’n va anar a dormi mentre Verbist i la víctima anaven a l’habitació d’ell a mantenir relacions sexuals. Mentre estaven al dormitori, l’acusat va enrotllar un cable al voltant del coll de la víctima i la va asfixiar. Verbist, amb l’ajuda del seu company de pis, va esquarterar el cos i el va repartir en bosses d’escombraries que va llançar a diferents zones boscoses al voltant de Girona.

La família de Monse Méndez va denunciar-ne la desaparició perquè havien perdut el rastre d’ella el dia 23 d’octubre, quan va ser vista per últim cop al barri de Can Gibert del Pla. Durant mesos no en van saber res. El juny de l’any següent, en el marc de la investigació d’un assassinat a Madrid, Verbist va confessar haver matat una dona a Girona. L’Audiència de Madrid ja l’ha condemnat a 25 anys de presó per estrangular i cremar una turista danesa.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.