Inici > Informatius FeM Girona > Sánchez-Bustamante llegeix l’article 155 durant l’acte de la Constitució a Girona i defensa que s’ha aplicat “amb mesura”
Pla general de l'acte de celebració de la Constitució Espanyola a la subdelegació del govern a Girona / Fotografia cedida a l'ACN

Sánchez-Bustamante llegeix l’article 155 durant l’acte de la Constitució a Girona i defensa que s’ha aplicat “amb mesura”

ACN

La subdelegació del govern espanyol a Girona ha celebrat aquest dimarts al migdia l’aniversari de l’aprovació de la Constitució Espanyola. Durant l’acte, el subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha fet referència a la Carta Magna i ha llegit específicament l’article 155 a través del qual s’ha suspès l’autonomia de Catalunya. Davant de membres de la policia espanyola i la Guàrdia Civil i representants d’alguns partits polítics, Sánchez-Bustamante ha qualificat de “mesurada” l’aplicació de l’article. Segons ell, l’activació ha permès “frenar el prejudici greu cap a l’economia i la convivència” a més de “donar veu” als catalans amb la convocatòria d’unes eleccions “legals i amb garanties”. Sánchez-Bustamante també ha afirmat que la Constitució és “la principal salvaguarda dels drets i llibertats” dels ciutadans espanyols.

Durant l’acte de celebració de l’aniversari de la Carta Magna, diferents persones han llegit articles de la Constitució Espanyola i el subdelegat ha estat l’encarregat de llegir el 155, aplicat aquest any per primer cop a Catalunya. Un article que, segons Sánchez-Bustamante, “ha permès el retorn de la legalitat i la seguretat jurídica”. Sánchez-Bustamante també ha afirmat que la Carta Magna “és vigent” i l’ha qualificat de norma “fonamental de convivència i entesa de tots els espanyols”.

L’aprovació de la Constitució Espanyola va suposar, segons el subdelegat, l’inici de “39 anys de pau, llibertat, democràcia, pluralisme i creixement” que s’han convertit, assegura, en “el període més llarg d’estabilitat i relació pacífica” de la història d’Espanya. Sánchez-Bustamante ha dit també que és un “lloc de trobada” de la identitat espanyola a l’entorn de “la unitat, la pluralitat i la solidaritat”.

En l’acte, el subdelegat del govern espanyol ha remarcat que la Constitució va ser aprovada en un “referèndum legal” i que a Catalunya el vot favorable va ser superior al de la resta d’Espanya, arribant fins al 90%.

Check Also

Els treballadors de la Generalitat de Girona despleguen un llaç gegant per reclamar la llibertat dels “presos polítics”

ACN Uns 300 treballadors públics de la Generalitat de Girona han desplegat aquest divendres un …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.