Inici > Informatius FeM Girona > Ranxo per a 3.000 persones a Vidreres fet a cocció lenta i amb aliments frescos
Ranxers elaborant el tradicional àpat / Autor: Lourdes Casademont

Ranxo per a 3.000 persones a Vidreres fet a cocció lenta i amb aliments frescos

ACN

Un any més Vidreres ha celebrat el seu tradicional Ranxo, un àpat col·lectiu que es comença a cuinar a les sis del matí. S’elabora a foc lent i a partir d’ingredients frescos. La recepta tradicional inclou arròs, patates, mongetes del ganxet, porc i un sofregit fet amb ceba i tomata entre d’altres ingredients. Com en les últimes edicions, aquest dimarts s’han repartit unes 3.000 racions d’aquesta tradicional sopa entre tots els assistents que s’han acostat fins a la cèntrica plaça de l’Oliva. La novetat d’enguany és que s’ha cuinat amb una perola més, arribant a un total de 28. “Algun any ens havíem quedat curts i els organitzadors no n’havíem pogut menjar”, explica la Sandra, una de les ranxeres que participa en la seva elaboració. El Ranxo és l’acte més important del Carnestoltes a aquesta població i el seu origen es remunta a uns 200 anys enrere.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.