Inici > Informatius FeM Girona > Martí Gironell guanya el 38è Premi Ramon Llull amb ‘La força d’un destí’, una història de superació d’un emprenedor català
El periodista i escriptor Martí Gironell, guanyador del Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘La força d’un destí’ / Autor: Pere Francesch (ACN)

Martí Gironell guanya el 38è Premi Ramon Llull amb ‘La força d’un destí’, una història de superació d’un emprenedor català

ACN

L’escriptor i periodista Martí Gironell (Besalú, 1971) ha guanyat el 38è Premi Ramon Llull 2018 amb la novel·la ‘La força d’un destí’, que està dedicada a l’emprenedor Ceferino Carrión i que després esdevindria a Estats Units, Jean Leon. “És la història de superació d’un emprenedor català i el lector viurà una sèrie d’aventures amb un entorn excepcional que és el Hollywood dels anys 50”, ha assenyalat aquest divendres Gironell. L’autor ha apuntat que es va sentir “encuriosit i enamorat per la història d’aquest emprenedor català amb orígens càntabres, nascut a Santander, però que des dels vuit anys viu a Barcelona”. De fet, Leon tornaria a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi. L’obra guanyadora s’editarà en català (Columna) i també en castellà (Editorial Planeta) i en francès (Belfond). Es publicarà el 28 de febrer.

Gironell ha reconegut que li fa molta il·lusió rebre aquest guardó perquè “suposa un dels grans premis que hi ha a casa nostra i significa encomanar-se del seu esperit internacional ja que surt en català, castellà i francès”. Això lliga, ha afegit, amb l’esperit internacional de la història que proposa amb un home, del qual es va enamorar de la història quan la va conèixer. Ha apuntat que el plantejament de l’obra és el mateix que el de les seves novel·les històriques, que és adonar-se d’una història, conèixer un personatge i que permet portar al lector fins a un moment de la història. “He fet viatges fins a l’època medieval, el segle XVI o el Neolític i aquesta última, que he treballat durant tres anys, et porta a un tram que va del 1949 al 1981”, ha apuntat l’escriptor.

El protagonista de “La força d’un destí”, Ceferino Carrión, fuig de l’Espanya franquista amb 25 anys i s’embarca a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. Està a punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea i torna a fugir a Hollywood, on la sort el porta a viure a tocar de les estrelles de cinema que admira. De fet, amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent de Hollywood dels anys 50 i 60 amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Leon tornarà a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.