Inici > Informatius FeM Girona > L’alcalde de Blanes demana per carta a la Generalitat a treballar conjuntament per facilitar que es pugui votar l’1 d’octubre

L’alcalde de Blanes demana per carta a la Generalitat a treballar conjuntament per facilitar que es pugui votar l’1 d’octubre

FeM Girona

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha respòs avui dilluns 12 de setembre la carta que va enviar la setmana passada la Generalitat a tots els ajuntaments catalans en relació a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. En l’escrit, el batlle blanenc explica que divendres el secretari general de la corporació va emetre un informe en què dictaminava que, atesa la suspensió de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació, l’Ajuntament de Blanes no pot posar a disposició de la Generalitat cap local perquè s’efectuïn aquestes votacions.

Tot i aquesta circumstància, en la carta enviada per l’alcalde de Blanes també es remarca que “la voluntat ferma i explícita d’aquest consistori durant el mandat que presideixo ha estat sempre la de facilitar els processos de participació política i ciutadana; adaptant la voluntat legítima dels ciutadans i ciutadanes a les fórmules legals existents”. En l’escrit l’alcalde de Blanes s’adreça explícitament al govern català demanant-los i emplaçant-los perquè “en els propers dies treballem per aconseguir la fórmula adequada que, d’una banda permeti satisfer les demanes i la voluntat de molts/-es ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi, i de l’altra garanteixi la seguretat jurídica de tots/es els/les funcionaris i treballadors municipals”.

En relació a aquesta mateixa qüestió, Miquel Lupiáñez remarca que, abans que es fes la convocatòria del referèndum, ja va tenir l’ocasió de parlar sobre aquest tema amb el delegat de la Generalitat a Girona. Una altra de les qüestions que es va tractar en aquesta trobada va ser facilitar al govern català des de l’Ajuntament de Blanes un llistat dels locals d’ús públic que no són de titularitat municipal, majoritàriament de la Generalitat de Catalunya.

En l’escrit enviat a la Generalitat, Miquel Lupiáñez també informa que en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 hi va haver 19 locals que es van utilitzar com a seu de col·legis electorals. D’aquests 19 d’espais, n’hi ha 14 que són de propietat municipal i 5 que no ho són: 1 d’ells pertany a la Generalitat de Catalunya –l’Institut S’Agulla-, i els 4 restants són de titularitat privada. Respecte aquests darrers 4 espais, dos d’ells són locals socials d’entitats del municipi, i dels altres dos un és una escola concertada i l’altre pertany al Bisbat de Girona.

L’alcalde de Blanes ha conclòs que, amb la carta enviada al president i vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras respectivament, ha volgut assolir un doble objectiu. D’una banda, garantir la votació de la ciutadania blanenca en condicions similars a les d’altres conteses electorals pel que fa als llocs on fins ara s’havien ubicat les seus electorals pel que fa al seu nombre i proximitat, i de l’altra salvaguardar la seguretat jurídica dels treballadors i treballadores municipals.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.