Inici > Informatius FeM Girona > L’Ajuntament de Girona restaura els talussos del canal d’aigua que envolta els jardins de la Devesa
Imatge de les actuacions que es fan a la Devesa de Girona / Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona restaura els talussos del canal d’aigua que envolta els jardins de la Devesa

FeM Girona

L’Ajuntament de Girona ha començat avui la restauració dels talussos del canal d’aigua que envolta els jardins de la Devesa. Es preveu que demà mateix ja finalitzin les tasques en aquest espai, a l’entrada nord dels jardins des de la plaça de les Botxes. Les actuacions tenen com a objectiu l’estabilització dels talussos del perímetre del rec, que històricament s’ha fet amb estaques de fusta. Des de l’Ajuntament es farà una prova pilot en aquest espai amb 30 metres lineals d’una solució de bioenginyeria que consisteix en la instal·lació de rotlles de gabions submergits i rotlles de fibra de coco vegetats. A més, es sanejaran també les estaques existents. Les espècies de planta seleccionades incorporades als rotlles són helòfits propis de zones inundables amb un potent sistema d’arrels o rizomes que permeten l’expansió subterrània per acabar substituint la fibra biodegradable de coco. Les espècies que s’han escollit estan pensades per buscar un equilibri entre l’estructura, la introducció de biodiversitat i la integració paisatgística.

Els jardins de la Devesa de Girona, de caire francès de finals de segle XIX, estan envoltats per un canal amb una circulació constant d’aigua provinent de la séquia Monar. Aquesta captació, situada a l’alçada de l’Escola d’Hostaleria, transcorre soterrada fins a desguassar al canal de Camp de Mart. Aquest canal torna a quedar soterrat al passeig de la Sardana fins al canal perimetral dels jardins. Aquesta circulació desguassa finalment a les comportes de la zona del Rellotge i a la plaça de les Botxes (zona que a l’estiu s’aprofita per regar els arbres de l’illa de plàtans a l’oest de l’Hotel Inform).

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada