Inici > Informatius FeM Girona > La Generalitat crea un comissió per estudiar “individualment” els casos de joves extutelats que viuen al carrer
Pla mig del secretari d'Afers Socials, Francesc Iglesies, amb la directora de la DGAIA, Georgina Olivia i la directora dels serveis territorials de Treball a Girona, Marta Casacuberta / Autor: Gerard Vilà (ACN)

La Generalitat crea un comissió per estudiar “individualment” els casos de joves extutelats que viuen al carrer

ACN

La Generalitat ha creat una comissió per tal d’estudiar individualment els casos dels joves extutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que viuen al carrer un cop han abandonat el centre d’acollida al fer 18 anys. Una de les mesures que s’han posat sobre la taula és ampliar les places en pisos dedicades a aquestes persones. Actualment la Generalitat tutela 1.203 joves entre 16 i 18 anys, que en els propers mesos sortiran dels centres. El secretari d’Afers Socials i Família, Francesc Iglesies, reconeix “l’emergència social” i diu que aconseguir un habitatge “és prioritari”. Per la seva banda, la directora de la DGAIA, Georgina Oliva, deixa clar que “se’ls informa” de les ajudes a les que es poden acollir abans que surtin dels centres, però “en molts casos hi renuncien”, assegura. Oliva s’ha queixat de la lentitud per part del govern espanyol a l’hora de tramitar la documentació d’aquests joves, fet que provoca que molts d’ells no puguin accedir a totes les ajudes.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.