Inici > Informatius FeM Girona > La bandera espanyola deixa d’onejar a l’Ajuntament de Girona i a la seu de la Generalitat a Girona
La bandera espanyola ha deixat d'onejar a l'Ajuntament de Girona / Autor: Marina López (ACN)

La bandera espanyola deixa d’onejar a l’Ajuntament de Girona i a la seu de la Generalitat a Girona

ACN

L’Ajuntament de Girona ha despenjat la bandera espanyola de la façana enmig de crits d’eufòria, plors d’alegria i danses després de la proclamació de la República Catalana. Centenars de persones s’han aplegat a la plaça del Vi per seguir el ple del Parlament. Durant les intervencions, els gironins han anat aplaudint, o bé xiulant, els diferents discursos. Quan s’ha fet el recompte del vot secret, els qui hi havia a la plaça han anat corejant “Ué!” cada vegada que sortia un sí, o “Oooh!” quan la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, anunciava un no o un vot en blanc. Quan la República ja era un fet, els gironins han entonat ‘Els Segadors’, s’han abraçat i han obert ampolles de cava. Després s’han girat cap a la façana de l’Ajuntament cridant “Fora, fora, fora la bandera espanyola!”. La ‘rojigualda’ s’ha despenjat al cap de pocs minuts. El portaveu de la plataforma Girona Vota, Àdam Bertran, ha recordat que aquesta és “la República del poble” i ha demanat a la ciutadania “remar junts” perquè ara caldrà defensar les institucions.

En primer terme, una estelada i, al fons, persones abraçant-se després que el Parlament declarés la república catalana /Autor: Xavier Pi (ACN)

També s’ha quedat sense bandera espanyola la delegació del Govern a Girona. Després de retirar-la de l’Ajuntament de Girona, un grup de persones han anat fins a la seu de la Generalitat a la ciutat. Tot i que els agents de seguretat privada els han dit que no podien accedir, el grup ha continuat el seu camí fins a la tercera planta. Allà s’han dirigit al balcó d’on han tret la bandera espanyola. Un cop de nou a l’interior, els autors l’han plegat i se l’han endut juntament amb la de l’Ajuntament de Girona assegurant “que la guardaran degudament”. Mentre feien l’acció, unes 200 persones els han aplaudit des del carrer.

Moment en què s’ha despenjat la bandera espanyola de la façana de la seu de la Generalitat a Girona / Fotografia cedida a l’ACN

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.