Inici > Informatius FeM Girona > Jutgen una doctora de Palamós acusada d’homicidi imprudent per errar el diagnòstic d’un pacient que va morir
La doctora de l'hospital de Palamós acusada d'homicidi imprudent, durant la primera jornada del judici / Autor: Marina López (ACN)

Jutgen una doctora de Palamós acusada d’homicidi imprudent per errar el diagnòstic d’un pacient que va morir

ACN

Una metgessa de l’hospital de Palamós s’ha assegut aquest dijous al banc dels acusats del Jutjat Penal 2 de Girona acusada d’homicidi imprudent. S’enfronta a 3 anys de presó i 5 d’inhabilitació. L’acusació particular sosté que la doctora va cometre una “negligència” a l’hora de diagnosticar un pacient que va anar a urgències el 26 de juny del 2011. La metgessa va concloure que l’home patia dolor a la boca de l’estómac per una indigestió però, dos dies després, el van haver d’intervenir d’urgència per una dissecció aòrtica. Va morir 42 dies més tard. Segons l’acusació particular, la metgessa no va fer cas dels antecedents familiars ni va fer les proves suficients per descartar patologies més greus, sobretot tenint en compte que ja la van jutjar el 2005 per la mort d’un germà de la víctima pel mateix error mèdic. Llavors, la van absoldre.

L’acusació particular, encapçalada per l’advocada Mònica Tarradellas, assegura que la doctora va cometre una negligència perquè no va fer cas dels antecedents familiars greus i no va demanar proves per descartar que patís el mateix que el seu germà, com ara un TAC. Tarradellas exposa que una simple prova a l’abast de la metgessa, com ara fer un TAC, o haver donat més importància a les circumstàncies de la mort del germà, haurien anticipat el diagnòstic en més de 48 hores de diferències i, per tant, haurien augmentat les possibilitats de supervivència. “A urgències no vam demanar un canvi de metge perquè pensàvem que no cometria dues vegades el mateix error”, ha afirmat una germana al judici.

Durant la primera jornada del judici han declarat les altres doctores que van atendre el pacient i han assegurat que referia patir un dolor intens però les seves constants vitals, les analítiques i l’estat general eren “bons”. Per això, no descarten que l’evolució de l’aneurisma fos molt ràpid i no presentés simptomatologia específica el primer dia que va anar a urgències. A més, han contradit les germanes de la víctima i han negat que expliquessin els antecedents familiars. A petició de la defensa, l’acusada no declararà fins la segona jornada del judici, el dia 5 de maig.

Check Also

Escorcoll a la seu de Plataforma Educativa de Girona

http://femgirona.cat/audio/05_MAIG-2018/24-05-18_NOTICIES_FEM-GIRONA_EDUARD-CID.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedNOTíCIES  FeM GIRONA Eduard Cid & Sònia …

Un comentari

  1. Hauríem d’aprendre a buscar informació, aprendre a discriminar, tenir una visió crítica, aprendre a contrastar i conèixer les fonts, a interrelacionar aquesta informació, a analitzar-la i ja després, treure’n conclusions.

    Però no, es molt més senzill i econòmic un “copia i enganxa” d’una sola font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.