Inici > Informatius FeM Girona > El sindicat Satse alerta d’un increment de les agressions físiques al personal d’infermeria
El representant del sindicat Satse a Girona, David Oliver, després de la presentació de la campanya #stopagressions / Autor: Jordi Altesa (ACN)

El sindicat Satse alerta d’un increment de les agressions físiques al personal d’infermeria

ACN

El sindicat d’infermeria SATSE ha alertat d’un increment en les agressions al col·lectiu. Actualment, segons ha denunciat des de la delegació de Girona David Oliver, hi ha un repunt d’agressions físiques, sobretot “empentes i cops de puny”. Oliver ha explicat que el perfil de l’agressor és molt transversal i que els professionals que més risc tenen són els d’urgències, sobretot en moments “amb molta demanda i molta càrrega de feina”. En aquest sentit, les “retallades” que ha patit el sistema públic han propiciat més situacions de tensió als centres sanitaris, segons ha assenyalat la secretària provincial de Tarragona, Cati Ródenas. Per aquest motiu, el sindicat ha engegat la campanya #stopagressions per donar visibilitat a aquests casos -490 el 2016 a tot Catalunya-, però també per conscienciar el col·lectiu d’infermers que cal fer el pas de denunciar perquè “l’agressor no se senti impune”. Satse recorda que algunes mesures preventives de l’anterior campanya, que es va fer el 2004, encara no s’han desplegat del tot com és el cas dels timbres d’avís en cas d’agressió.

A les comarques gironines, l’atenció primària va rebre el 2016 un total de 40 agressions, a les que cal sumar les 7 a l’Hospital Josep Trueta. El sindicat té detectats alguns casos de persones “reincidents” i algunes “zones conflictives”. Aquests punts tensos, segons detalla David Oliver, es produeixen a taulells de triatge i a les urgències. En aquests llocs la situació s’agreuja encara més quan hi ha “pics assistencials forts “.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada