Inici > Informatius FeM Girona > El nou director de l’Idibgi vol atraure més recursos d’empreses i privats per impulsar la recerca biomèdica a Girona
El director de l'Idibgi, el doctor Jordi Barretina, a l'exterior de la Delegació del Govern de Girona / Autor: Xavier Pi (ACN)

El nou director de l’Idibgi vol atraure més recursos d’empreses i privats per impulsar la recerca biomèdica a Girona

ACN

El nou director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi), el doctor empordanès Jordi Barretina, vol atraure més recursos privats per impulsar la recerca al territori. Barretina admet que la investigació està infrafinançada. Però també assegura que, “tot i que encara hi ha marge”, la Generalitat ha fet un esforç “important” per destinar-hi recursos, i que allò que cal impulsar ara és tota la branca privada (empreses i mecenes). Barretina, que va arribar al càrrec ara fa dos mesos, s’emmiralla en fórmules de finançament com la dels Estats Units, on va estar-hi més d’una dècada fent recerca al voltant del càncer. Entre els seus objectius al capdavant de l’Idibgi també hi ha el d’involucrar més els hospitals comarcals en la recerca biomèdica. I sobre el nou Trueta, el doctor no entra a valorar allà on s’ha d’ubicar. Demana, això sí, que es faci “tan aviat com sigui possible” i tingui espais específics destinats a la investigació.

Check Also

Treballadors de la Generalitat a Girona fan una cassolada per exigir l’aixecament del 155

ACN / FeM Girona Uns 200 treballadors de la delegació de la Generalitat a Girona …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.