Inici > Informatius FeM Girona > El Museu de la Garrotxa mostra una col·lecció de ceràmica japonesa contemporània, la més important de l’Estat
Algunes peces de l'exposició del Museu de la Garrotxa de ceràmica japonesa amb una visitant mirant una vitrina / Autor: Lourdes Casademont (ACN)

El Museu de la Garrotxa mostra una col·lecció de ceràmica japonesa contemporània, la més important de l’Estat

ACN

El Museu de la Garrotxa d’Olot té en el seu fons la col·lecció de ceràmica japonesa contemporània més important de Catalunya i de tot l’Estat. Es tracta d’un conjunt “únic” format per una setantena de peces, obra de set autors nipons de renom internacional, com Kimiyo Mishima i Ryoji Koye. Ara una exposició a la Sala Oberta del museu en mostra una selecció de cinquanta peces, sota el títol ‘Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d’Olot’, i explica la història local que hi ha al darrere. Aquest material és fruit d’un congrés internacional que un grup de ceramistes garrotxins van organitzar fa més de trenta anys a la Vall de Bianya. Van convidar els artistes per conèixer i veure com treballaven durant deu dies i el resultat va ser una “experiència transformadora” i un “trencament” del que es venia fent fins llavors. La mostra coincideix amb la celebració dels 150 anys de relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya. S’inaugura avui i es podrà visitar fins al 6 de maig.

Check Also

La Comissió d’Absentisme de Girona té oberts 17 casos en procediment de sanció

DIARI DE GIRONA Es tracta de casos d’absentisme regular i crònic, que poden acabar amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.