Inici > Destacats > Pere Vehí del Bar “Boia” de Cadaqués.

Pere Vehí del Bar “Boia” de Cadaqués.

La Taverna de la Rambla amb Pere Bahí (acd) i Pep Rodríguez, “Els que Canten”. Avui ens visita als nostres estudis Pere Vehí del Bar “Boia” de Cadaqués.

Quatre generacions de la mateixa família han donat resposta als signes del temps: l’Alejandro, el Manuel Vehí –casat amb la Montserrat, filla de l’Alejandro Contos-, el Pere Vehí i el seu fill, el Manel. Quatre generacions que van de la pura subistència dels precaris anys de postguerra a la cocteleria mol·lecular postpostpostmoderna, tot passant pels afanys gairebé maquiavèl·lics d’una figura digna de Dostoievski com el Pere Vehí. La llista de notables que han freqüentat el Bar Boia és tan llarga que gairebé seria preferible publicar el nom dels, havent tingut l’oportunitat, que l’han desaprofitada. Amb la llista dels “sospitosos habituals” del Boia podríem redactar el guió de l’evolució cultural del nostre temps: Salvador Dalí i Marcel Duchamp, el fundador del grup Dau al Set, Joan Josep Tharrats, el poeta i pastisser J. V. Foix o l’escriptor camuflat de pagès Josep Pla; crítics d’art-barra-poetes com Rafael Santos Torroella o Vicenç Altaió, autors del boom literari llatinoamericà durant els anys de la “gauche divine” com Mario Vargas-Llosa i Gabriel García Márquez, ambdós premis Nobel, igual que Joseph Stiglitz –és el bar amb més premis Nobel del món?-, actors com Yul Brinner, Kirk Douglas o Melina Mercouri, arquitectes com Ricardo Bofill, Oriol Bohigas o Òscar Tusquets, científics com l’Anna Veiga o el Doctor Ventura Clotet…

(Text de Jaume Vilanova)

 FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (1) LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (3) LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (2) LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (6) LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (4) LA TAVERNA_PERE VEHÍ-01  26-11-15 (5)

Check Also

Girona farà predominar el color groc als llums de Nadal

L’Ajuntament apunta que és un color «provinent de la pintura de les cases» de l’Onyar …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.