Podcast: Play in new window | Download | Embed
PARADA I FONDA – Lluís Bofill
Una setmana més, ben retrobats a la taula del Parada i Fonda!
Avui comencem a la Taverna El Casino de Palamós. Un establiment fantàstic que ofereix un format de tapes i platets excepcionals.
Amb en Manel Coll coneixerem com ell i la seva família es va iniciar en aquest món amb el primer bar de tapes, que va ser “El Galeó”, i com han anat obrint locals de tapes, vermuts, i ara cuina japonesa a l’entorn d’aquest primer.
Una història que a més de la vessant emprenedora i empresarial, té una part humana, lúdica, i – sobretot!- gastronòmica.
Seguirem amb una segona entrega del llibre de Jaume Fàbrega “La Cuina Antiga, Íbers, Grecs i Romans”, de Jaume Fàbrega.
Una part apassionant i molt gustosa dels inicis de la cuina i la gastronomia que encara avui serveix de referència a les cuines i als cuiners.
“Aquest llibre obre les portes al fascinant món de la cuina antiga: des de les preparacions dels nostres avantpassats més remots del Paleolític, passant per la cuina d’olles i cassoles del Neolític, la robusta alimentació dels ibers i la delicada cuina grega, fins a arribar a la sofisticada gastronomia romana. Receptes explicades pas a pas, fàcils i sempre delicioses, amb adaptacions als ingredients d’avui.”
I per acabar, un altre proposta d’un bon vi de Vidart. Un producte molt interessant i en la línia de les exclusivitats que en Josep Pintó ens ofereix cada setmana: el Taslagares, un sauvignon blanc de la DO Rueda.
Esperem que gaudi plenament del nostre àpat radiofònic, i que tingueu una molt bona Parada i Fonda de cap de setmana!.
Salut i vida!
FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat






