Inici > Destacats > I si fossin tres magues?

I si fossin tres magues?

NOMÉS SÉ QUE NO SÉ RES – Cristina Vila

Què passaria si enlloc de Reis fossin Reines? Com serien? Amb què viatjarien?  Com anirien vestides? Quins regals portarien? Podrien anar a totes les cases? I és clar que sí, una reina és igual de meravellosa que un rei.

La vígilia de reis és un dia per jugar i imaginar, una nit especial de l’any, possiblement la més esperada dels infants. Avui us proposem que imagineu que vénen tres magues de gener, viatgen amb bicicleta i en patinet i no van guiades per una estrella, sinó per valors d’igualtat, fraternitat i llibertat. I no reparteixen tablets, ni videojocs, sinó pau. Però no pau teòrica, pau de veritat.

Precisament és el que van començar a imaginar i a crear a València l’any 2015 la Societat Coral el Micalet. Tres dones van començar a desfilar com a magues durant la cavalcada de reis, recuperant Festa de la Infantesa de l’any 1937. Una celebració dedicada als infants, de caràcter laic, coeducatiu i amb perspectiva de gener. Parlarem amb Cristina Escrivà, la coordinadora i autora del llibre “Les tres magues de gener”.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

 

Check Also

Girona farà predominar el color groc als llums de Nadal

L’Ajuntament apunta que és un color «provinent de la pintura de les cases» de l’Onyar …

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.