Inici > Destacats > Endívia, sabor amarg distintiu de cada fulla d’aquesta hortalissa

Endívia, sabor amarg distintiu de cada fulla d’aquesta hortalissa

TEMPS DE TERRA – Pere Puigbert

Des de Ventalló arriba el nostre enginyer agrònom Pere Puigbert per parlar-nos de totes les fruites i verdures de la temporada. Avui ens porta el cistell ple d’endívies, que juntament amb l’escorola, són dues subespècies de la mateixa espècie conreada dins la família Asteraceae. S’ha proposat el terme “xicoira de Brussel·les”, per a evitar que s’empri el mot “endívia” en el sentit del terme “endive” francesa, tipus de xicoira cultivada a Bèlgica. Al mercat es coneix com a endívia les fulles completament blanques i juntes obtingudes per conreu forçat. L’escarola designa la planta de fulles verdes més o menys arrissades.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

Alejandro Palomas, guanyador del premi NADAL amb “Un amor”

http://femgirona.cat/audio/05_MAIG-2018/23-05-18_ENT_ALEJANDRO-PALOMAS.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedENTREVISTA: Alejandro Palomas Alejandro Palomas ha guanyat …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.