Inici > Destacats > Recordem el tenor Agustí Monguilod, quan es compleixen 12 anys de la seva mort

Recordem el tenor Agustí Monguilod, quan es compleixen 12 anys de la seva mort

LA PRINCIPAL DE LA RAMBLA  AMB MONTSERRAT JUVANTENY

Quan es compleixen 12 anys que ens va deixar el tenor de Torroella de Montgrí, Agustí Monguilod, hem cregut oportú fer un recordatori de la seva figura, tant en la vessant coblística com en el de l’orquestra.

Monguilod que va nèixer el 30 de setembre de 1918, ens va deixar el 4 de maig de 2005, després d’una intensa carrera musical amb els Montgrins.

La seva néta, Cristina Pallí i Monguilod, i el tenorista Josep Gispert, que va ser qui el va substituïr als Montgrins quan Monguilod es va jubilar, ens aportaran detalls de l’home, de la persona, més enllà de la música. Coneixerem també els origens i el present de la nissaga de músics Monguilod, de Torroella de Montgrí

Serà un programa de recuperacions i de vivències. A més de recuperar les gravacions dels anys 50/60 del segle passat, amb en Monguilod de tenor, podrem escoltar de viva veu, d’admiració que per en MONGUI (així li deien els seus companys), ha sentit el seu fill, Juli Monguilod, qui també s’ha dedicat a la música.

Una part de les recuperacions d’audio, ha estat possible gràcies a la col.laboració de Can Quintana-Museu de la Mediterrania, de Torroella de Montgrí.

En un altre apartat del programa, mostrarem als nostres oients, una nova composició de recent estrena.

És una sardana dedicada a Galetes Trias, de Sta. Coloma de Farners, amb el nom “Les galetes de Can Trias”. L’ha compost a instàncies de “La Principal de la Rambla”, el músic gironí Josep Antoni López. La va estrenar la Flama de Farners, el passat diumenge, 30 d’abril, en el marc de l’aplec d’aquella localitat selvatana.

L’agenda, ens dirà on trobem sardanes aquest cap de setmana, a les comarques gironines i la Catalunya Nord.

 

Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.