Inici > Destacats > RAFA GARCÍA: “ALCALDESSA DE GIRONA MARTA MADRENAS: L’AIGUA ÉS UN DRET HUMÀ!

RAFA GARCÍA: “ALCALDESSA DE GIRONA MARTA MADRENAS: L’AIGUA ÉS UN DRET HUMÀ!

SÍ QUE ES POT! Marta Afuera

Avui entrevistem a Rafa García, company de la PAH Vall del Tenes que aplega a diversos municipis de la comarca del Vallès Oriental i també membre impulsor del Cercle d’Habitatge de Podem Catalunya. Amb ell toquem diversos temes que tenen a veure amb el Dret a l’Habitatge. Un dels més destacats és la situació de pobresa energètica que pateixen tantes famílies:

Hi ha moltes persones que no tenen aigua, llum, calefacció. Una problemàtica molt greu que sembla que no existeixi però resulta que la tenim a casa nostra i a vegades més propera del que ens podríem imaginar. Coneixerem casos concrets, com els de la Bire Dansira, una família de 10 membres que viuen a Girona sense aigua o el de la Lasania Nasiri que també està sense aigua amb la seva filla de 6 anyets que li pregunta per què els altres nens i nenes tenen aigua i elles no.

 Amb el Rafa García parlarem a més sobre l’estratègia adoptada pel govern del PP a l’Estat que està impulsant ajudes per a incrementar les hipoteques i l’especulació amb el lloguer. Volem saber la seva opinió sobre com encaren els Ajuntaments Catalans i la Generalitat l’aplicació de lleis que en teoria han de protegir a les persones més febles pel que fa a l’habitatge i als abusos de la banca. Un altre dels temes que tocarem avui amb el Rafa García és la campanya de criminalització de les ocupacions que están duents a terme la majoria de mitjans de comunicació. Volem saber la seva opinió sobre la situació de manca de Dret a l’Habitatge  i li preguntem sobre si la dació ha estat una solució o ha incrementat el problema.

Les nefastes actuacions del PP segueixen essent centre d’atenció del nostre programa i també en parlem durant l’entrevista amb el company Rafa García, ja que aquest partit que governa a l’Estat ha anunciat que d’aquí uns cinc mesos presentarà una nova llei hipotecària, després que en moltes ocasions, el Tribunal Europeu hagi dit clarament que la llei hipotecària de l’Estat Espanyol va contra la Llei Europea. Cal recordar que la Llei Europea és de rang superior i que per tant deixa a la nostra legislació estatal en situació d’il·legalitat en matèria hipotecària.

Aquesta setmana tractem molts temes que afecten de forma molt directa al Dret a l’Habitatge i al Dret a una Vida Digna dels catalans i catalanes. Per escoltar el ‘SÍ QUE ES POT!’ el programa d’aquesta setmana de la PAH GIRONA SALT a FEM GIRONA feu clic al següent enllaç:

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.