Inici > PROGRAMES > Despertem Mirades > Mirades de felicitat

Mirades de felicitat

DESPERTEM MIRADES – CRISTINA VILA

Avui parlem d’una recerca vital, possiblement, la més buscada, la que, com diu André Compte Sponville, la recerca que està més repartida pel món: la felicitat. Sou persones felices? Us heu preguntat alguna vegada què és la felicitat? Sèneca en la seva “De vita beata” deia que totes les persones volem viure felices. Ara bé, quines són les claus per fer realitat aquest desig tan anhelat?

Aspirem a viure essent persones felices i per això intentem descobrir molt sovint què és la felicitat o què és allò que ens aporta la felicitat.  Tampoc ens conformem amb una felicitat qualsevol, no. Volem una felicitat, com deien a l’Antiga Grècia, que no vingui de les mentides sinó una felicitat que vingui de la seva relació més íntima amb la veritat, una veritable felicitat o una felicitat veritable.

I si hi ha una responsable del fet que avui parlem de la felicitat aquesta és la nostra filòsofa, l’Imma Font. Ella va ser qui va proposar-nos endinsar-nos en el món de la felicitat perquè, precisament l’objectiu de la filosofia es basa en aquesta troballa, en ser persones felices que s’aconsegueix a través… de la saviesa. Així que, de ben segur, des d’una de les premisses filosòfiques, la nostra filòsofa ha de ser una persona feliç perquè de saviesa en té, i molta.

Des de la història de l’art, la felicitat també s’ha volgut representar. Com s’ha il·lustrat la concepció de la felicitat al llarg del temps? Ho veurem en la mirada artista, a través de la cultura cretenca, com es representa aquesta joia de viure? Saltarem en el segle XIX i principis del XX per conèixer les obres de Henri Matisse que també mostren aquestes ganes de viure la vida que avui estem mostrant i ens endinsem en el noucentisme amb les obres de Joaquim Sunyer. Així que ja podeu anar preparant els vostres llibres d’art de l’institut o aquells que haureu comprat alguna vegada en algun mercat de llibres o teclejant el google per anar cercant les obres que radien felicitat i les acompanyarem amb les explicacions de la nostra historiadora de l’art, Cristina Ribot.

I acabarem amb Valentí Aconccia, crec que també és un col·laborador feliç i que ens porta una proposta per gaudir de la felicitat en parella. Ja tenim ganes d’escoltar-la.

Per tant, l’objectiu del programa d’avui és: assolir la felicitat, i nosaltres intentarem gaudir dels coneixements i de les veritats mentre fem camí cap a aquesta felicitat. Ens voleu acompanyar i aconseguir-la conjuntament? Comencem doncs, les mirades de felicitat!

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.r5
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

despertem-inma-font-03-01-17-2-converted

despertem-inma-font-03-01-17-12-converted

despertem-cristina-ribot-07-02-17-9-converted

despertem-cristina-ribot-07-02-17-6-converted

despertem-valenti-acconcia-07-02-17-9-converted

despertem-valenti-acconcia-07-02-17-3-converted

despertem-valenti-acconcia-07-02-17-12-converted

despertem-cristina-ribot-07-02-17-15-converted

Check Also

Reticències amb la nova ràdio municipal

La futura nova ràdio municipal de Girona segueix fent passos, però envolatada de polèmica… DIARI …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada