Inici > PROGRAMES > Despertem Mirades > Mirades belles

Mirades belles

DESPERTEM MIRADES – CRISTINA VILA

Deia Simone de Beuvoir que la bellesa era més difícil d’explicar que la felicitat. No és fàcil explicar què és la bellesa però igualment ens proposem donar-li veus i mirades per explicar-la i convertir aquest programa en una hora plena de coneixement i de bellesa.

Quantes vegades diem que algú o alguna cosa és bella? Una obra d’art, una persona, una música, un llibre… Però què és la bellesa? No ens preguntarem només si hi ha o no hi ha coses belles, donarem per fet que sí que n’hi ha i moltes al nostre voltant, però posarem més l’atenció en què consisteix la bellesa des de la història, la filosofia, la teràpia de reencuentro i des de la sociologia.

En la mirada a la història, amb l’historiador Joel Colomer repassarem el concepte de bellesa de l’Antiga Grècia, de l’Època Medieval i ens seguirem endinsant en el Renaixement per parlar de la recuperació de l’ideal de bellesa de l’època clàssica. També parlarem de l’Època Moderna, seguirem en el segle XX, concretament per conèixer una nova dimensió que adquireix la bellesa plasmada en cossos andrògens dels anys 70 i acabarem el recorregut en el segle XXI amb la bellesa subjecta a la indústria de la moda.

Des de la teràpia de reencuentro, Tina Ruiz ens parlarà de la bellesa lligada als elements que intervenen en la seducció, com a aspecte intrínsec a les persones, i quins tipus de seduccions despleguemper ser reconegudes, valorades i per vincular-nos amb les altres persones.

Charles Baudelaire deia que la bellesa estava absent si no se sabia veure, que la bellesa no podia donar-se a menys que algú la veiés, la notés o la llegís. Aplicant el pensament de Baudelaire seria com dir que sense espectador o espectadora, no hi ha espectacle; sense lectora o lectora no hi ha literatura; sense cultura, coneixement i sensibilitat no hi ha bellesa i sense oients, no hi ha Despertem Mirades.

Obrim les portes a les mirades belles.
FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

despertem-joel-colomer-03-01-17-6_2000x1328

despertem_tina-ruiz-22-11-16-6

despertem_tina-ruiz-22-11-16-3

 

 

 

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.