Inici > PROGRAMES > Despertem Mirades > Mirades als vincles

Mirades als vincles

DESPERTEM MIRADES – CRISTINA VILA

Hi ha moments que necessitem experimentar la fusió amb l’altre, perdre el propi punt de vista per difuminar-nos i anar més enllà del nostre límit, per compartir inquietuds intel·lectuals, afectives i, també, per assolir el plaer més absolut.

 I també hi ha moments en què necessitem cercar de nou la línia del nostre límit, per posar fi a la pèrdua del propi espai i tornar, així, a posar la mirada en nosaltres, en el nostre centre i gaudir de moments de solitud. En la vida hi ha moments de fusió amb els altres i moments de separació.

Avui us proposem una mirada multidisciplinar cap al vincle, cap a les relacions amb les persones i volem començar posant la música que s’ha composat per explicar històries. Una vegada més el tema del que parlem ha sorgit des de l’espai de la Tina Ruiz Comellas, des de la mirada terapèutica. Aprofundirem en el vincle amorós, en els espais personals i en els relacionals. Parlarem de les relacions, dels vincles, dels diferents moments que pot tenir una relació, dels moments en els que les persones necessitem trobar-nos enmig de la societat o d’estar amb els altres i dels moments en els que necessitem aïllar-nos de tot i de tothom.

I també us proposem una més que interessant mirada des de la filosofia. Us podem assegurar que la nostra filòsofa, la Imma Font no us deixarà indiferent perquè des de la filosofia, pensadors i pensadores han reflexionat entorn a les persones i per què vivim en societat? Sabem que l’ésser humà necessita dels altres, que no pot viure aïlladament i de forma solitària però també hi ha hagut autors i autores com la filòsofa Luisa Sigea que creuen que hi ha diferents formes de viure i aquesta es troba enmig de la societat o fora d’aquesta, la vida àulica o la vida solitària com en deia Francesco Petrarca en el seu “Elogi de la vida solitària”.

I la tercera invitació a reflexionar us la fem des de la mirada al cinema, on el periodista i crític de cinema Josep Mir ens parlarà de pel·lícules que mostren relacions que es fan i es desfan com la trilogia “Before sunrise”, “Before Sunset” i “Before midnight”. Un únic cas en què la història d’una parella es descriu en tres pel·lícules separades per 8 anys entre elles.

Que comencin a despertar les mirades als vincles!

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.r5

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.