Inici > Destacats > Miquel Serra i Bonal, el gran desconegut

Miquel Serra i Bonal, el gran desconegut

LA PRINCIPAL DE LA RAMBLA – MONTSERRAT JUVANTENY

La nissaga dels Serra de Peralada, ha estat historicament important. Miquel i Josep Serra  Bonal, van ser el resultat del mecenatge dels comptes de Peralada i Savellà, que van impulsar amb les ensenyançes musicals a l’escola de palau, una factoria de músics que han rodat arreu, deixant petjades.

No obstant en Miquel, ha estat el més desconegut.

L’edició del Vé volum de la col.lecció “Fonoteca de Cobla”, dedicada a recuperar les solfes d’autors gironins, amb la Ciutat de Girona, ens dona peu a conèixer la música de Miquel Serra i Bonal (1867-1923).

Qui ho sap tot de la nissaga dels Serra de Peralada, és Inés Padrosa, llicenciada en Filosofía i Lletres, Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, entre moltres més coses. Padrosa és aquesta setmana és la nostra convidada a “La Principal de la Rambla”.

Un altre tema que ens ocupa, ha estat l’òbit el passat 4 de gener de dos músics de les comarques gironines, Jesús Bosch d’Amer, i Ramon Oliveras de Sant Joan de les Abadesses.

La Guia Sardanista 2018, auspiciada des de la Confederació Sardanista de Catalunya, ens posa al dia de la programació sardanística a les quatre demarcacions, Andorra i la Catalunya Nord.

I finalment l’agenda ens diu on trobarem sardanes a la nostra àrea d’influència.

Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

FORMATGES EXCEL·LENTS DE LA BALDA, L’ALIANÇA 1919 D’ANGLÈS

http://femgirona.cat/audio/01_GENER-2018/19-01-18_PARADA_I_FONDA.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedPARADA I FONDA – Lluís Bofill Benvinguts …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.