Inici > Destacats > “Les galetes de Can Trias” ja tenen sardana dedicada.

“Les galetes de Can Trias” ja tenen sardana dedicada.

LA PRINCIPAL DE LA RAMBLA  AMB MONTSERRAT JUVANTENY

El passat mes de novembre, en el marc dels “Premis Capital de la Sardana 2016”, Galetes Trias de Santa Coloma de Farners, rebien un guardó per la seva promoció de la sardana a través de les capses de galetes.

Ara, sis mesos més tard, ja és una realitat i està a punt d’estrena, “Les galetes de Can Trias”.

La idea va sorgir de La Principal de la Rambla. Va ser durant l’entrevista que en motiu del premi es va fer a la Sra. Maria Trias, el 19 de novembre passat.

Aquest diumenge, 30 d’abril, en el decurs de la tarda, de l’aplec de Santa Coloma de Farners, s’estrenarà “Les galetes de can Trias”, una omposició que des del programa es va encarregar al compositor gironí Josep Antoni López. L’estrena anirà a càrrec de La Flama de Farners.

En el decurs del programa d’aquesta setmana, conversarem amb l’autor de la peça, Josep Antoni López, i també tindrem convidada la Sra. Maria Trias.

Es dona la circunstancia que, en dos dies, aquest cap de setmana, López estrenarà tres sardanes: diumenge matí a Calella de la Costa, “Amics i sardanes”, un encàrrec de l’activista Quim Ruscalleda, amb la Ciutat de Girona, mentre que a la tarda, la segona estrena, es produirà a Santa Coloma de Farners.

El dilluns, dia 1 de maig, en motiu del 60è aplec de la Sardana de Girona, als jardins de la Devesa, trobarem la tercera estrena, amb el títol, Girona, 60 aplec, amb la Sant Jordi- Ciutat de Barcelona.

L’aplec gironí, concentrarà tres cobles, Ciutat de Girona, Montgrins i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en sessions de matí i tarda.

Aquesta setmana, el programa contempla també l’espai “Una de nova i una d’antiga”, la nova sardana és del gironí Josep Cassú, Festejant els 40,

estrenada recenment a l’aplec de Breda, per La Principal de la Bisbal. Amb l’’antiga, recuperem una peça del bisbalenc Laureà Vilà, que va ser el segon tible de La Principal de la Bisbal entre el 1948 al 1956.

Finalment escoltarem dues sardanes que han estat tota una troballa: La Cotoliua, i Fent Rotllana?.

Es tracta de dues peçes antiquíssimes, d’un autor desaparegut el passat 1960, Antoni Cassi i Bassach, nat a Pont de Molins, el 1892.

Amb l’agenda, arribarem al punt i final del programa.

Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

Cobla Flama de Farners, Josep A. Lòpez i Maria Trias, a l’assaig de la sardana “Les Galetes de Can Trias”

 

Check Also

El compte Arnau a Salt

http://femgirona.cat/audio/04_ABRIL-2018/20-04-18_GARCIA_I_TERRIBAS_ASSOCIATS.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedGARCIA & TERRIBAS ASSOCIATS …I DILLUNS serà …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.