Inici > PROGRAMES > Despertem Mirades > La psicoanàlisi

La psicoanàlisi

DESPERTEM MIRADES – CRISTINA VILA

El metge psiquiatra i psicoanalista francès, Jacques Lacan deia que “som éssers desitjants destinats a la incompletesa i això és el que ens fa caminar”.

Quan parlem de coses humanes no podem evitar parlar dels desitjos o els somnis. Desitjos i somnis que no podem excloure de la nostra vida, són inherents a les persones. I va ser la inquietud i la curiositat per voler-los entendre, desvetllar i analitzar amb l’objectiu de curar al subjecte de les neurosis… que va portar a Sigmund Freud a descobrir un nou discurs i una nova manera de fer en la clínica, la psicoanàlisi. Avui deixem entrar en els nostres estudis els desitjos, les pulsions, els somnis … perquè els volem entendre i per això volem tractar el tema amb profunditat. Perquè nosaltres, ja sabeu i així us ho hem demostrat al llarg d’aquesta temporada, que tenim també molts desitjos. Molts desitjos de saber, de conèixer més i de descobrir tot el que puguem sobre tot allò que ens interessa. Avui volem parlar de la psicoanàlisi i per això, des de la mirada experta, entrevistarem a Jordi Fernàndez Carmona, psicoanalista i president de la Universitat Lliure i Popular de Girona.

També tindrem la mirada al cinema, amb Josep Mir. Avui, amb unes propostes cinematogràfiques molt interessants. Com s’han mostrat els contes i les metàfores i moralines que ens intenten ensenyar  través de la gran pantalla. I Valentí Aconccia, ens portarà també una proposta relacionada amb els contes.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.