Inici > PROGRAMES > Despertem Mirades > Guions de vida

Guions de vida

DESPERTEM MIRADES – CRISTINA VILA

Quants somnis que teníem i que ens hagués agradat veure’ls convertits en realitat! Quants somnis no complerts i quants que sí que s’han produït però d’una manera inesperada.

Hauríem de poder tenir la capacitat de dissenyar el propi guió de vida. Hauríem de poder decidir si volem escriure un guió personal de vida com una novel·la de qualitat o com una pel·lícula d’acció, com una sèrie monòtona o dinàmica, com un drama o com una comèdia…

Cada persona hauria de poder agafar el timó de la pròpia vida i poder ser el director o la directora del propi guió. Ara bé, en això dels guions de vida passen tantes coses… Algunes vegades volen intervenir molts guionistes –alguns són bons i d’altres no tant-, d’altres vegades apareixen en algun capítol actors o actrius que ens poden aportar un toc d’acció, d’altres ens donen un ingredient romàntic i també hi ha actors i actrius que ens entristeixen alguna escena.

I passen més coses en això dels guions de vida. Alguns dels personatges haurà aconseguit canviar el fil conductor del nostre guió, algun altre només haurà pogut fer-nos modificar algun capítol i pot passar també que hi hagi personatges especialistes en capgirar-nos-ho tot, fent que haguem de canviar tota la pel·lícula.

Però hem de tenir clar que una cosa són les pel·lícules del cinema i una altra cosa molt diferent són les pel·lícules reals, les que vivim en la pròpia pell, les nostres pel·lícules, les històries personals. I aquests darrers films personals són massa seriosos com per haver d’escriure massa sovint guions amb capítols més propis d’una tragèdia o d’un drama que d’una pel·lícula agradable. Per això, cal interpretar un personatge apoderat, un protagonista que tingui el control de la pròpia vida i que procuri no introduir personatges que converteixin la nostra pel·lícula en un drama. Potser, en alguna part del film, haurem de parar el rodatge per modificar el guió i, fins i tot, haurem d’eliminar alguna escena perquè decidim que no mereixen estar en la nostra història.

Avui hem aconseguit reunir gairebé totes les mirades. Començarem amb la mirada terapèutica, amb Tina Ruiz Comellas. Aquesta vegada ha sigut ella qui ens ha proposat parlar de guions de vida. Per tant, el seu espai serà el que encetarà el programa d’avui. També tindrem a la Imma Font, que ens convidarà a filosofar. En la mirada artista, Cristina Ribot ens parlarà de l’art i els guions de vida. Com s’han mostrat aquells guions més habituals, com els matrimonis, els guions de vida de reis, reines, prínceps i princeses i els guions que s’han construït en relació a un grup ètnic.

Els més bonics són els guions de vida que contemplen el canvi. I tenim gomes per esborrar tot allò que no ens agrada del que hem projectat en el nostre guió. Tenim molts arguments per viure el dia a dia de manera diferent si és que pensem que en algun moment ens hem equivocat en alguna frase o si ho hem fet en el guió sencer. Però sempre hi som a temps. Disposem d’exemples, de molts guions que s’han escrit, milers de guions de vida s’estan modificant diàriament i ens queden encara molts guions per somniar, per escriure i per narrar. Perquè, encara que de vegades no ens ho sembli, el guió sempre es pot canviar.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.r5

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

despertem_tina-ruiz-22-11-16-5-converted despertem_tina-ruiz-22-11-16-3-converted despertem-filosofia-inma-font-31-01-17-20-converted despertem-filosofia-inma-font-31-01-17-23-converted despertem-mirades-cristina-ribot-21-02-17-4-converted despertem-mirades-cristina-ribot-21-02-17-8-converted despertem-mirades-cristina-ribot-21-02-17-12-converted

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.