Inici > Destacats > GRAN ÈXIT DE L’ACAMPADA DE LLUITA PEL DRET A L’HABITATGE DE LA PAC BADALONA

GRAN ÈXIT DE L’ACAMPADA DE LLUITA PEL DRET A L’HABITATGE DE LA PAC BADALONA

SÍ QUE ES POT! Marta Afuera

Aquesta és el titular amb el qual hem volgut encapçalar el SÍ QUE ES POT!, el programa de ràdio de la PAH GIRONA SALT a FEM GIRONA. Aquí us resumim quin és el contingut del programa d’aquesta setmana:

– Entrevistem a LLUÍS ROS, portaveu de la PAC BADALONA per conèixer com ha acabat l’acampada i per saber què han aconseguit amb una lluita que ha durat més de 5 setmanes dormint en tendes a les portes de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, una ciutat de les més afectades per les emergències habitacionals, pels desnonaments.

– Contactem amb JORDI LLOVERAS, regidor de GUÍXOLS DES DEL CARRER que ens ha explicat la situació delicada que tenen moltes famílies de Sant Feliu de Guíxols que pateixen per no poder tenir Dret a l’Habitatge. I que hem convidat al programa perquè recentment l’ajuntament d’aquesta població gironina ha tirat endavant la bonificació d’un 95% per als propietaris d’habitatges buits que els posin en lloguer social.

– Hem parlat amb la companya CARMEN VERA de la PAH GIRONA SALT que es troba en una situació molt dura: és una bona persona abocada a la pobresa i que ha hagut d’ocupar un habitatge per no haver de dormir al carrer. Ara  es troba que els veïns li dificulten l’accés a casa seva perquè no li han donat una clau de la porta del carrer de l’edifici on viu, de manera que ho està passant molt malament perquè s’ha d’esperar a vegades hores per poder entrar a casa quan algun veí entra o surt de l’edifici. Demanem als veïns d’aquest bloc que comprenguin que no prejutgin i que comprenguis que ells farien el mateix si es trobessin en aquesta situació.

– Acabem el programa llegint un comunicat que hem fet la PAH GIRONA SALT sobre una multa rebuda al nostra col·lectiu per ajudar a tres famílies del COL·LECTIU DIGNITAT de Sant Feliu de Guíxols que patien emergències habitacionals:

MOSSOS D’ESQUADRA I GOVERN DE LA GENERALITAT:

STOP A L’APLICACIÓ A CATALUNYA DE LA LLEI MORDASSA DEL PP

Hem entrat un recurs a la Delegació de Girona de la Generalitat contra una multa de la “Ley Mordaza del PP” (601€) por una ocupació d’un edifici d’habitatges propietat de la Generalitat que estava buit des de feia més de 10 anys a Sant Feliu de Guíxols.

Els Mossos d’Esquadra segueixen aplicant la Llei Orgànica 4/2015 de 30 de gener coneguda popularment com a “Llei Mordassa del PP”, tot i els esdeveniments polítics i socials que s’estan duent a terme els darrers mesos a Catalunya, una situació que volem posar en coneixement general del POBLE CATALÀ. Sabem de diversos casos on l’aplicació de la Llei Mordassa s’està duent a terme per part dels Mossos d’Esquasdra contra activistes pels Drets Socials que actuen de forma completament pacífica, cosa que ens sembla d’una enorme gravetat. És per això que sol·licitem una reunió al màxim nivell per a exposar aquesta greu ofensa.

El Govern Català i els Mossos d’Esquadra utilitzen l’aplicació de la “Llei Mordassa del PP” per aconseguir que els moviments socials com el nostre deixem de lluitar, en aquest cas, per a que deixem de lluitar pel Dret a l’Habitatge.

Sol·licitem que la policia catalana deixi d’aplicar aquesta llei antidemocràtica, que atempta contra drets bàsics –en aquest cas el Dret a l’Habitatge- i que té per objectiu el control i manipulació del Poble. Una llei que és fins i tot inconstitucional de l’ordenament espanyol que diuen aplicar, que vulnera drets fonamentals i diversos que d’ofici han de ser controlats i declarada la seva nul·litat o bé, si segueixen sotmesos al poder centralista, s’ha de demanar la seva declaració d’inconstitucionalitat i les accions pertinents contra els seus autors.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.
I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

Check Also

Reticències amb la nova ràdio municipal

La futura nova ràdio municipal de Girona segueix fent passos, però envolatada de polèmica… DIARI …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada