Inici > Destacats > 550 FAMÍLIES PERDEN L’HABITATGE A COMARQUES GIRONINES EL PRIMER TRIMESTRE 2017

550 FAMÍLIES PERDEN L’HABITATGE A COMARQUES GIRONINES EL PRIMER TRIMESTRE 2017

SÍ QUE ES POT! Marta Afuera

Més de la meitat d’aquestes famílies les han fet fora del seu habitatge habitual per no poder-ne pagar el lloguer, segons les xifres que publica regularment el Consell General del Poder Judicial. Això representa que els desnonaments augmenten un 13% a les comarques gironines durant el primer trimestre de 2017.

Avui parlem amb Marcos Martin, el portaveu de la PAHC-BLANES, la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes, ja que el passat dia 3 de juny l’Ajuntament de Blanes va convocar una reunió extraordinària de la Taula d’Habitatge de la població amb un únic punt a l’ordre del dia: l’augment dels desnonaments. Ens preguntem si l’administració local va posar damunt la taula mesures per fer front a l’emergència habitacional que es viu des de fa quasi una dècada i que en lloc de disminuir els desnonaments resulta que augmenten. I volem que Martin ens expliqui les mesures que la PAHC-BLANES creu que s’haurien de dur a terme per a fer front a la situació.

I parlem durant el programa d’aquesta setmana amb la Mabel Becchino, una senyora gran de Blanes, companya de la PAHC-Blanes i que està vivint una emergència habitacional. Té nova data de desnonament programat pel dimecres 28 de juny. Fa 15 dies va estar operada a l’Hospital de Blanes de la cadera i dimecres passat va viure una experiència terrible: a les 10 del matí la va trucar la seva advocada de torn d’ofici dient-li que a les 12 del migdia, o sigui al cap de dues hores, vindria la comitiva judicial a desnonar-la d’un pis que no ha tingut més remei que ocupar per a sobreviure, un pis en mans de BANKIA, un banc rescatat amb diners de totes. Doncs BANKIA només ha accedit a aturar el desallotjament una setmana i per tant el dimecres 28 de juny estarem al seu costat per impedir que es quedi al carrer.

FeM Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

 

Check Also

Carles Ribas, Cinema Truffaut, repassem les propostes d’estiu.

http://femgirona.cat/audio/06_JUNY-2018/25-06-18_ENT_CARLES-RIBAS_CINEMA-TRUFFAUT.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedCINEMA TRUFFAUT – Carles Ribas Els equipaments …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.