Inici > Destacats > 33è Premi de Composició Ceret-Banyoles, “Manel Saderra Puigferrer”

33è Premi de Composició Ceret-Banyoles, “Manel Saderra Puigferrer”

LA PRINCIPAL DE LA RAMBLA  MONTSERRAT JUVANTENY

Cinc compositors han estat premiats en la 33à edició del “Premi Manel Saderra Puigferrer”, celebrat a Ceret, el passat 5 de novembre.

En el decurs del programa coneixerem i escoltarem les sardanes guanyadores, alhora que parlarem amb tres dels autors, Ultano Gómez, Daniel Gasulla i Jaume Cristau.

Aquest certamen musical sorgeix d’un conveni signat entre les localitats de Banyoles i Ceret, amb una periodicitat bianual, un any des de Banyoles i el següent des de Ceret.

D’entre tots els premiats, destaca Jaume Cristau, músic figuerenc que té en el seu historial un seguit de premis assolits a Ceret.

L’espai “Recuperem la història” ens porta aquesta setmana el record a  tres compositors de les comarques gironines: Bartomeu Vallmajor,  Josep Colomer i Joan Carreras i Dagas, en cumplir-se aniversaris del naixement o de la mort dels esmentats músics.

L’espai ens permet recuperar antigues pàgines musicals que actualment no sonen gaire.

Coneixerem també una nova sardana, aquesta estrenada a Arbúcies recenment, en motiu de la 33a. Festa del Flabiol.

El refilar del Llantà, és una sardana original de Salvador Coll, flabiolaire de la cobla La Principal d’Olot.

En aquesta ocasió però, l’escoltarem per la cobla que la va estrenar, Els Lluïsos, formació en la que el dia de l’estrena de la sardana, hi va tocar Salvador Coll, l’autor de la peça.

La marca LLantà en la construcció de flabiols, fa referència a Joaquim Llantà (1848-1916) i el seu fill Pere LLantà, (1891–?) constructors de flabiols de Sant Feliu de Pallarols. Segons els entesos, aquesta marca és la més reexida pel que fa a constructors de flabiols.

L’agenda posa el fermall al programa,

Girona 92.7 fm. la teva ràdio de proximitat.

I ara escolta’ns en directe a www.femgirona.cat

 

 

Check Also

FORMATGES EXCEL·LENTS DE LA BALDA, L’ALIANÇA 1919 D’ANGLÈS

http://femgirona.cat/audio/01_GENER-2018/19-01-18_PARADA_I_FONDA.mp3Podcast: Play in new window | Download | EmbedPARADA I FONDA – Lluís Bofill Benvinguts …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indiqueu la resposta: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.